Centraal Wonen Hestia

Prikbord

GemeenschappelijkWonenDag 21 mei 2016

Ook dit jaar organiseren wij weer de GemeenschappelijkWonenDag en wel op zaterdag 21 mei. Een open dag van en voor woongemeenschappen in Nederland, België, Frankrijk en Italië. Dit jaar zijn er ook activiteiten in Zweden en mogelijk ook in Finland en Zwitserland. Onze inspanningen om er een Europese dag van te maken, iedere derde zaterdag in mei, lijken hun vruchten af te werpen.

Zichtbaar maken

Doel van de dag is om gemeenschappelijk wonen, in al haar vormen, meer zichtbaar te maken. Om ieder die het wil de mogelijkheid te geven een kijkje te nemen in een woongemeenschap. Gewoon uit nieuwsgierigheid. Of omdat de bezoeker zo wil wonen en zich wil opgeven voor de bezochte woongemeenschap of zelf een woongemeenschap wil opzetten.

Op de kaart zetten

Doe met jullie woongemeenschap ook mee aan de achtste editie van de GemeenschappelijkWonenDag. Om je eigen woongemeenschap op de kaart te zetten. Voor nieuwe instroom op je wacht- of belangstellendenlijst. Maar ook om gemeenschappelijk wonen meer bekendheid te geven.

Woongemeenschap en Samenleving

Dit jaar kozen we 'Woongemeenschap en Samenleving' als thema. Een onderwerp dat je op verschillende manieren kunt benaderen. Zoals het contact dat je als woongemeenschap met je directe omgeving hebt. Maar ook hoe je denkt over de invloed die woongemeenschappen op de maatschappij als geheel kunnen hebben. Natuurlijk ben je vrij om aan deze dag geen thema te verbinden of om een eigen thema te kiezen.

Pers en sociale media

Wij zullen jullie begin mei een persbericht sturen dat jullie bij de lokale media onder de aandacht kunnen brengen. De ervaring leert dat er op regionaal niveau al snel wat mee wordt gedaan en dat dat doorgaans extra bezoek oplevert. Het werkt ook goed om plaatselijke politici persoonlijk uit te nodigen.

De poster ontvangen jullie begin mei ook weer. Die kunnen jullie zelf nog invullen en daarmee jullie open dag in de buurt bekendmaken. Het is fijn als je deze open dag ook op je sociale media aankondigt: Facebook, Twitter (@GemWonenDag), eigen website, enzovoort.

Wij zijn nu al bezig om tijdschriften en landelijke media zo ver te krijgen aandacht aan de GemeenschappelijkWonenDag te wijden. Laat het ons weten via info@gemeenschappelijkwonen.nl als jullie woongemeenschap in het bijzonder open staat voor contact met de pers; mocht een journalist ons benaderen, dan kunnen we jullie naam doorgeven.

Openingstijden

Als richtlijn voor de openingstijden houden we over het algemeen aan: van 13.00 tot 16.00 uur. Als je andere tijden kiest kun je dat bij de aanmelding, op de poster en via je sociale media vermelden.

Alvast hartelijk dank voor jullie medewerking aan deze gezamenlijke inspanning om dit mooie woonconcept in de spotlight te zetten! Wij wensen jullie een mooie GemeenschappelijkWonenDag toe, met veel bezoekers.

Met vriendelijke groet,
Gerard Broeksteeg, Simon Zwart, Marjoleine Meijer, Co Aaij en Peter Bakker
namens de LVGO en de LVCW

info@gemeenschappelijkwonen.nl
www.gemeenschappelijkwonen.nl
@GemWonenDag2022-06-08 (518)